• Medicare покрива ли химиотерапията?

  Auteur : Site par défaut | 16 septembre 2022 | 65 views

Medicare покрива ли химиотерапията?

Medicare покрива предписаните лекарства за химиотерапия. Как и къде човек получава химиотерапия помага да се определи коя част на Medicare осигурява покритието.

Когато човек получи диагноза рак, техният лекар може да предпише химиотерапевтични лекарства. Хората могат да ги приемат през устата или чрез интравенозна (IV) линия. Medicare помага да се плаща за химиотерапия, считана за медицински необходим.

Medicare е федерален здравен план за хора на възраст 65 и повече години. По -младите хора с увреждане също могат да имат право на покритие. Medicare има няколко части, които осигуряват различни предимства:

 • Част А обхваща болнична помощ.
 • Част Б обхваща амбулаторни услуги, включително посещения на лекар, превантивна грижа и трайни медицински медицински оборудване.
 • Част D обхваща много предписани лекарства.

Как човек получава лечението и в каква обстановка определя кои части на Medicare покриват разходите и кои извън- Прилагат се разходи за джоб.

В тази статия обсъждаме как Medicare обхваща химиотерапията и как човек може да запълни пропуските в покритието.

Можем да използваме няколко термина в това парче, които могат да бъдат Полезно да разберете при избора на най -добрия застрахователен план:

 • Приспадане: Това е годишна сума, която човек трябва да харчи от джоба в определен период от време, преди застрахователят да започне да финансира своите лечения.
 • Съзастраховане: Това е процент от разходите за лечение, от който човек ще се нуждае от самофинансиране. За Medicare, част Б, това стига до 20%.
 • Копей: Това е фиксирана сума в долара, която застрахованото лице плаща при получаване на определени лечения. За Medicare това обикновено се прилага за лекарства, отпускани по лекарско предписание.

Кои части от химиотерапията на Medicare покриват?

Когато лекар, който приема Medicare Insurance уромексил форте коментари, предписва лечение на рак, Medicare покрива част от някои от разходите. Всяка част от Medicare може да покрие различни аспекти на химиотерапията.

Кои части от Medicare покриват химиотерапия

Medicare части A, B или D могат да осигурят покритие. Част А обхваща химиотерапия с орална и IV, когато човек я получи като стационарен в болница.

Част Б плаща за някои лекарства за перорална химиотерапия. Може също така да покрие IV химиотерапия, която човек получава в лекарски кабинет или самостоятелна клиника. Могат да се прилагат разходи за изплащане и съзастраховане.

Част D, която осигурява рецепта за покритие на лекарството, могат да покрият някои лекарства за химиотерапия, които част В не. Човек трябва да провери списъка с покритите лекарства за повече информация за повече информация.

Инпамъртна химиотерапия

Medicare Част А е застраховка за разходи, свързани с грижите по време на прием в болница. За хора с рак, той обикновено обхваща:

 • Болничен прием за лечение на рак
 • Процедури за реконструкция на стационарни гърди след мастектомия
 • Грижа при квалифицирана кърмене Съоръжение след 3-дневен прием в болница
 • Определени рехабилитационни услуги
 • Хоспис грижи

амбулаторна химиотерапия

Medicare част Б може да покрие разходите за амбулаторни лечения. Те трябва да са одобрени от Medicare, медицински необходими и свързани с лечението на рак.

Човек може да провери кои услуги и лечения са обхванати с помощта на онлайн инструмента на Medicare: Моят тест, артикул или услуга е обхванат?

Medicare част D

ако Част Б не плаща за конкретно лекарство или лечение, част D може да покрие разходите. Човек трябва да има оригинален Medicare, който е части A и B, за да се присъедини към програма Medicare част D. Записването не е автоматично.

Medicare Част D е план за лекарства, отпускани по лекарско предписание, който предлагат частните застрахователни компании. Всяка компания определя кои лекарства са обхванати от неговите планове и публикува формулировка, която е списък на тези лекарства.

Някои планове за част D обхващат орална и IV химиотерапия. Повечето политики покриват:

 • Лекарства с перорална химиотерапия
 • Лекарства за лечение на гадене
 • Лекарства с рецепта, използвани при лечение на рак, включително лекарства за болка
 • Компаниите поставят различни лекарства на различни нива или нива. Тази система помага да се определят разходите за джоба на човек.

  Колко струва химиотерапията с Medicare?

  Докато точните разходи варират от човек на човек, определени програми могат да помогнат за компенсиране на някои от тези разходи.

  Извън -о на разходи за джоба

  Те могат да включват такси за посещения на лекар и лечение с химиотерапия.

  Средната цена на джоба може да зависи от:

 • Типът рак
 • Колко е агресивен
 • Колко и какъв вид химиотерапия се предписва
 • Независимо дали Medicare покрива препоръчителната химиотерапия
 • Кой Medicare план има

лекар, който е Приема заданието от Medicare трябва да спазва определени правила. Присвояването означава, че те не могат да таксуват повече от сумите за приспадане на Medicare и Coinsurance. Те също така трябва да подадат искането директно в Medicare и не могат да обвинят лицето за иска.

Разходите за химиотерапия са нараснали през годините. През 2018 г. хората с рак в Съединените щати платиха около 5,6 милиарда долара от джоба за лечение. Проучване за 2017 г. показа, че средните разходи за извън джоба за участници с Medicare са 5 976–8,115.

През 2019 г. изследователите разгледаха разходите за джоба, свързани с Medicare, част D. Те откриха, че това откриха, че това установиха, че това установиха, че това установиха, че това установиха, че това установиха, че това установиха, че това установиха, че те откриха, че те откриха, че те откриха, че те откриха, че те откриха, че изследователите разгледаха разходи Средната стойност през 2019 г. беше 2 622–16,551 долара. Тези разходи обаче варираха в зависимост от предписаните лекарства.

Помощ за разходи за извън джоба

планове за Medicare Advantage, известни също като част C, и планове за допълване на застрахователни планове, също така, също така плановете за застраховане на добавки, също така и добавки за застрахователни планове, също Известен като Medigap, може да помогне за покриване на пропуските в редовното покритие на Medicare.

Частните застрахователни компании предоставят планове за предимство на Medicare. Плановете на компаниите трябва да осигурят основните предимства на Medicare части a и B. Те също могат да предложат предимствата на част D и допълнителни предимства. Всяка компания може да реши какво допълнително покритие да осигури.

Всички планове за Medicare Advantage са различни и е от съществено значение да се разберат правилата и разходите, които могат да се прилагат. Човек може да сравнява плановете, предлагани в тяхната област на уебсайта на Plan Medicare.

Частните застрахователни компании също продават планове за Medigap. Тези планове помагат да се покрият допълнителни разходи, като:

Те също могат да предложат допълнителни предимства, като например покритие, когато пътуват извън САЩ

човек може да претегли възможностите си, използвайки Find A a Политика на Medigap, която работи за вашия инструмент.

Обобщение

Medicare части A, B, C, D и Medigap, помагат да се плащат някои разходи за лечение с химиотерапия.

Част А плаща за много стационарни лечения, докато част Б обхваща амбулаторната перорална и IV химиотерапия. Част D може да помогне за покриване на разходите, свързани с някои лекарства.

Medicare част В, известен също като Medicare Advantage, и Medigap може да помогне за прикриването на разходите за джоба. Частните застрахователни компании продават тези планове, които предлагат различни нива на покритие и обезщетения.

Информацията на този уебсайт може да ви помогне при вземането на лични решения относно застраховката, но не е предназначена да предоставя съвети относно покупката или използването на каквито и да е застрахователни или застрахователни продукти. Healthline Media не сключва сделки за застраховането по никакъв начин и не е лицензиран като застрахователна компания или производител във всяка юрисдикция в САЩ. Healthline Media не препоръчва или подкрепя трети страни, които могат да сключват транзакция на бизнеса на застраховането.

 • Рак / онкология
 • Здравна застраховка / медицинска застраховка
 • Medicare / Medicaid / Schip
 • Аптеката/фармацевтът

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents

Tags :Commentaire