-
gastroenterită cauzată de otrăvire alimentară
Auteur : Site par défaut | 4 septembre 2022 | 50 views - Diaree (scaune libere)
- Greață (simțindu -se bolnav sau nefericit)
- Durere abdominală (crampe stomacale)
- Pierderea apetitului
- Febră sau temperatură ridicată și frisoane
- Mai frecvent la copii și cea mai frecventă cauză a gastroenteritei virale la copii
- mai frecventă la adulți
- campylobacter
- campylobacter
- Shigella
- Escherichia coli (în special serotip O157: H7)
- Clostridium difficile
- Consumând o mulțime de lichide (de preferință cu săruri de rehidratare orală pentru a înlocui electroliții pierduți – vezi mai jos)
- Asigurarea aportului de lichide chiar dacă vărsăturile persistă, sorbind cantități mici de apă sau permițând cuburilor de gheață să se topească în gură
- Începe treptat să mănânce din nou
- Medicamente antidiarrheal, cum ar fi loperamida (versiuni de marcă include Imodium, and Imotil, among others) and bismuth subsalicylate (Pepto-Bismol)
- antiemetic (anti-vomiting) medication such as chlorpromazine (Thorazine) and metoclopramide (Reglan and Metozolv)
- Medicamente antiparazitare, cum ar fi metronidazol (flagil) sau ivermectină (stromectol). . ar trebui să vorbească cu un medic înainte de a lua medicamente anti-diaree, deoarece unele infecții se pot înrăutăți cu medicamentele anti-diaree. https://produsrecenzie.top/
Dacă gripa stomacală a unei persoane este cauzată de bacterii, ar putea avea nevoie și de a lua antibiotice.
Probiotice și gastroenterită
probiotice (bacterii „bune” și drojdii) pot fi de asemenea utile în tratarea gastroenteritei, potrivit unor cercetări mai noi. Un studiu a descoperit că utilizarea probioticelor la copiii spitalizați pentru gastroenterită acută a scurtat durata diareei cu o medie de 1,16 zile.
În mod specific, există unele dovezi care să susțină utilizarea următoarelor tulpini de bacterii benefice benefice În tratamentul gastroenteritei la copii, alături de utilizarea soluțiilor de rehidratare orală fără restricții dietetice:
- Lactobacillus rhamnosus GG
- Saccharomyces boulardii
- Carne de vită, pui
- pește (în special crud precum sushi) și fructe de mare ca crustacee
- Fructe și legume
- germina
- făină crudă
- ouă
- Cook. Asigurați -vă timp de încălzire adecvat la temperatura corespunzătoare pentru a ucide orice bacterii care ar putea provoca gastroenterită. Este util să folosiți un termometru pentru a testa carnea gătită și pentru a vă asigura că gălbenușurile de ou sunt ferme.
- separate. Alimente separate pentru a evita contaminarea încrucișată și în special carnea crudă.
- frison. Depozitarea răcită încetinește creșterea bacteriilor dăunătoare.
- Curățați. Păstrați ustensilele și blaturile de lucru curățați și spălați -vă frecvent pe mâini, mai ales înainte de a mânca sau atinge gura și după manipularea cărnii sau ouălor crude.
- gastrointestinal / gastroenterologie
- Boli infecțioase / bacterii / virusuri
gastroenterită cauzată de otrăvire alimentară
Intoxicația alimentară este o cauză majoră a gastroenteritei, ceea ce duce la un set binecunoscut de simptome neplăcute. Gastroenterita se rezolvă în general fără medicamente, dar, în unele cazuri, poate duce la complicații.
Administrația pentru alimente și droguri (FDA) citează că, în ciuda standardelor ridicate în aprovizionarea cu alimente din SUA, aproximativ 48 de milioane de cazuri de cazuri de cazuri Bolile transmise de alimente apar anual din cauza consumului de alimente care conține un agent patogen infecțios. Există, de asemenea, 128.000 de spitalizări și 3.000 de decese ca urmare a intoxicațiilor alimentare.
Acest articol discută simptomele, cauzele comune și tratamentul intoxicațiilor alimentare.
Ce este intoxicația alimentară?
Gastroenterită este o afecțiune care implică inflamația mucoasei intestinului – în special, a stomacului și a intestinelor. De obicei, rezultă din agenți patogeni care infectează o persoană și provoacă simptome. Acestea sunt de obicei viruși, bacterii sau paraziți. Când sursa unei astfel de infecții este alimente, se numește intoxicații alimentare.
Gastroenterită poate fi, de asemenea, denumită „gripă gastrică” sau „gripă stomacală”. Cele mai frecvente simptome sunt de obicei diaree, greață, vărsături și dureri abdominale. De asemenea, poate duce la deshidratare, în special la persoanele vulnerabile, cum ar fi foarte tineri și foarte bătrâni.
simptome de intoxicație alimentară
Debutul simptomelor gastroenterită după ce consumul de alimente infectate cu un agent patogen poate să fie în câteva ore, dar perioada de incubație poate fi, de asemenea, mult mai lungă, în funcție de agentul patogen implicat.
patru simptome cunoscute, clasice, sunt tipice:
Aceste simptome pot apărea în orice combinație. În general, au un debut brusc (acut), dar aceasta, și severitatea simptomelor, pot varia.
vărsăturile se întâmplă de obicei mai devreme în boală, diareea durează de obicei câteva zile, dar poate fi mai lungă în funcție de Organismul care provoacă simptomele.
În plus față de simptomele clasice de mai sus, gastroenterita poate aduce și:
simptome după tip
Tipul simptomelor gastrointestinale este un indiciu al tipului de infecție. Infecția virală produce, în general, diaree fără sânge sau mucus, iar diareea apoasă este un simptom proeminent.
În schimb, o persoană este mai probabil să aibă diaree cu mucus și sânge în diaree bacteriană. Norovirusul poate provoca debut acut de vărsături, în special la copii.
deshidratare și malnutriție
Unul dintre pericolele intoxicațiilor alimentare și gastroenteritei – în special la persoanele foarte tinere, bătrâne sau altfel vulnerabile – este pierderea lichidelor rezultate din diaree și vărsături, ceea ce poate duce la deshidratare. Deshidratarea poate fi însă prevenită.
În cazul gastroenteritei parazite, un alt pericol este malnutriția. Paraziții ajung la intestine și hrănesc nutrienții pe care o persoană le absoarbe din alimentele sale. Acest lucru duce la o persoană care dezvoltă o lipsă cronică de nutrienți.
Cauzele intoxicațiilor alimentare
Infecțiile pot trece de la o persoană la persoană atunci când oamenii răspândesc un agent patogen prin atingerea alimentelor, în special în cazurile în care igiena mâinilor este mai dificilă. În general, există virusuri, bacterii sau paraziți.
gastroenterită virală
gastroenterită virală se mai numește gripa stomacală.
virusuri care provoacă cel mai frecvent gastroenterită virală sunt: sunt: sunt: sunt: sunt: sunt: sunt: sunt: sunt: sunt: sunt: sunt: sunt: sunt: sunt: sunt: sunt:
Cauze virale mai puțin frecvente sunt astrovirus, care afectează de obicei copiii și vârstnicii și adenovirusurile. Citomegalovirusul poate provoca gastroenterită, în special la persoanele cu imunitate compromisă.
gastroenterită bacteriană
Microorganismele care provoacă cel mai frecvent gastroenterită bacteriană sunt:
Un studiu din centrele americane pentru centrele americane pentru Colaborarea de control și prevenire a bolilor (CDC), colaborarea de analiză a siguranței alimentare a alimentelor a constatat că între 2015-2019, 75% din cazurile de E. coli proveneau din vită și legume verzi cu frunze.
Gastroenterită parazitară
Paraziții sunt organisme care trebuie să trăiască în interior și să se hrănească cu alte organisme pentru a supraviețui.
Deși gastroenterita cauzată de paraziți este mai frecventă în regiunile cu venituri mici și medii, infecțiile parazite apar la nivel global. Aproximativ 450 de milioane de oameni se îmbolnăvesc în jurul lumii anual.
Cele două tipuri de paraziți care infectează de obicei tractul gastrointestinal uman sunt protozoare unicelulare și helminti, care sunt paraziți de viermi. Infecțiile cu protozoare comune includ giardiaza și criptosporidioza.
Aflați despre infecțiile parazite la om.
Cronologie de intoxicație alimentară
Timpul necesar pentru a apărea simptomele poate depinde de bacteriile sau agentul patogen care provoacă boala.
Deși agenți patogeni diferiți vor afecta corpul în moduri diferite, FDA și CDC rezumă modul în care agenții patogeni comuni ar putea provoca gastroenterită după cum urmează:
Tratamentul cu intoxicații alimentare
gastroenterită și intoxicații alimentare se rezolvă de obicei fără nicio intervenție medicală. Tratamentul este axat pe reducerea simptomelor și prevenirea complicațiilor, în special deshidratarea.
Principala strategie de tratament și prevenire pentru intoxicații alimentare este să se odihnească și să înlocuiască lichidele pierdute și electroliții de către:
Ce ar trebui să mănânce o persoană?
Nu există restricții specifice asupra alimentelor, dar alimentele Blander ar putea fi mai ușor digera. Acestea pot include:
O persoană poate dori să evite alimentele grase, zaharoase sau picante, precum și produse lactate, cofeină și alcool, deoarece acestea pot agrava simptomele.
Cum Pentru a preveni deshidratarea?
pentru a evita efectele periculoase și potențial fatale ale deshidratării de diaree, o persoană ar trebui să bea săruri de rehidratare orală (OR).
Cercetările arată că utilizarea ORS a împiedicat peste 50 de milioane de decese din diaree din întreaga lume din 2007. Din 1980, această utilizare a redus mortalitatea din diaree la copii sub 5 ani cu aproximativ două treimi.
deshidratarea a fost un risc mai semnificativ în țările cu venituri mici sau medii. În țările cu venituri mai mari, în timp ce amenințarea morții este mai mică, rehidratarea este totuși importantă.
O persoană poate înlocui sarea, glucoza și mineralele pierdute prin deshidratare prin pliculețe de săruri de rehidratare orală disponibile de la farmacii și online . O persoană poate dizolva sărurile în apa potabilă și acest lucru nu necesită prescripția medicului.
Este important să obțineți concentrația potrivită, deoarece prea mult zahăr poate înrăutăți diareea, în timp ce prea multă sare poate fi extrem de mare dăunător, în special pentru copii. O soluție mai diluată (de exemplu, folosind mai mult de 1 litru de apă), este de preferat unei soluții mai concentrate.
produse cumpărate de la stocare precum Pedialyte și Gatorade ajută, de asemenea, la restabilirea electroliților și la creșterea hidratării.
Tratamente medicamentoase pentru gastroenterită
Medicamente sunt disponibile pentru a reduce principalele simptome ale gastroenteritei, care sunt diaree și vărsături:
Acesta este un nou domeniu de studiu, așa că pot exista mai multe cercetări cu privire la utilizarea probioticelor pentru a trata gastroenterita în viitor.
Cine este în pericol de intoxicație alimentară?
Persoane cu Imunitatea compromisă este în special în pericol de a obține intoxicații alimentare și de a obține simptome severe, deoarece este posibil ca corpul lor să nu poată combate și infecția.
Alte persoane cu risc includ persoane cu vârsta peste 65 de ani, însărcinată oameni, copii și sugari.
În plus, o persoană care mănâncă următoarele alimente poate fi mai expus riscului:
Prevenirea intoxicațiilor alimentare
Sfaturi standard pentru a evita intoxicația alimentară include patru componente cheie:
Diagnosticul de intoxicații alimentare
Intoxicația alimentară este de obicei de obicei Ușor de diagnosticat din simptome singure, cu mică nevoie de confirmare de la un medic. Simptomele pe care un pacient le raportează de obicei suficiente pentru a informa un diagnostic.
În unele cazuri, testarea scaunului este necesară. De exemplu, dacă diareea este însoțită de sânge sau este apoasă mai mult de câteva zile, medicii pot dori un eșantion de scaun pentru a testa paraziți sau bacterii.
în timpul unui focar de rotavirus, de exemplu, Doctorul poate solicita alte teste specifice.
În unele cazuri, pe baza simptomelor sau istoricului pacientului, un medic poate exclude alte afecțiuni, cum ar fi apendicita, diverticulita sau obstrucția intestinului.
Întrebări frecvente
Următoarele răspunsuri la întrebări comune despre gastroenterită.
Care sunt alte cauze ale gastroenteritei?
în mai rar Cazuri, alte câteva cauze pot duce la gastroenterită. Acestea includ consumul de alimente care conține metale grele și gastroenterită eozinofilă, care este o sensibilitate sau alergie la anumite alimente. Uneori, atunci când o persoană mănâncă alimente care conține bacterii, este posibil să nu se îmbolnăvească de bacteriile în sine, ci dintr -o toxină pe care o eliberează bacteriile.
Este otrăvire alimentară sau gripa stomacală?
Intoxicațiile alimentare se referă la gastroenterită cauzată de consumul de alimente care conțin agenți patogeni. Aceasta poate avea o cauză virală, cum ar fi norovirusul, de exemplu, care este atunci când este denumită „gripă stomacală”. Cu toate acestea, acest lucru nu este ceea ce oamenii consideră „gripa”, care este virusul gripei.
Aflați mai multe despre gripa stomacală față de gripă.
Gastroenterită este contagioasă?
gastroenterita este contagioasă. Gradul de contagiune poate depinde de tipul de agent patogen și de cantitatea la care a fost expusă o persoană. De asemenea, poate depinde de orice factori predispozanți, cum ar fi dacă persoana este imunocompromisă, de exemplu.
o persoană care este bolnavă alte persoane în timp ce au simptome și timp de câteva săptămâni după ce se îmbunătățește. O persoană poate trece infecția către altcineva atingând apă, mâncare sau alte obiecte infectate cu agenți patogeni. De asemenea, o pot face venind în contact fizic cu o altă persoană sau prin respirația picăturilor care conțin agentul patogen.
Aflați mai multe despre contractarea gripei stomacale.
, { & quot;@tip & quot;: & quot; Întrebare & quot ;, & quot; Nume & quot;: „Este otrăvire alimentară sau gripă de stomac?” & quot; acceptedAnSwer & quot;: { & quot;@tip & quot;: & quot; Răspuns & quot ;, & quot; text & quot;: & quot;