• De ce sunt bărbații cu risc mai mare de cancer? Diferențele biologice pot fi la joc

    Auteur : Site par défaut | 4 septembre 2022 | 49 views

De ce sunt bărbații cu risc mai mare de cancer? Diferențele biologice pot fi la joc

  • Bărbații obțin cele mai multe tipuri de cancer mai des decât femelele.
  • Un nou studiu constată că factorii de risc citați frecvent nu explică diferența.
  • Cercetările sugerează un motiv genetic pentru care bărbații sunt mai susceptibili la cancer decât femeile.

O notă despre sex și sex

sex și sex există pe spectre . Acest articol va folosi termenii „bărbat”, „femeie” sau ambii pentru a se referi la sexul atribuit la naștere. Faceți clic aici pentru a afla mai multe.

Cancerul de majoritatea tipurilor se dezvoltă mai des la bărbați decât la femei, iar decesele cauzate de cancer reflectă această disparitate.

Un nou studiu de la cercetătorii de la Institutul Național Institutul Național de Cancer al Sănătății (NIH) a analizat datele pentru 171.274 de bărbați și 122.826 de voluntari de sex feminin care au luat parte la studiul NIH-AARP Diet și Health din 1995-2011, în încercarea de a înțelege de ce poate fi acest lucru.

Analiza sugerează că diferențele biologice dintre cele două sexe reprezintă dezechilibrul, mai degrabă decât factorii comportamentali sau de stil de viață, cum ar fi fumatul și consumul de alcool, indicele de masă corporală (IMC) și înălțimea, activitatea fizică, dieta, medicamentele și istoricul medical.

„Am emis ipoteza că acești factori de stil de viață nu au fost singurul motiv pentru care incidența cancerului diferă între bărbați și femei, dar am fost puțin surprinși că pentru multe tipuri de cancer, acești factori de stil de viață au explicat o parte atât de mică a diferenței, ”Autorul principal Dr. Sarah S. Jackson a declarat pentru Medical N EWS astăzi.

Cercetătorii au evaluat diferența pe 21 de site -uri de cancer din corpul uman. Ei au descoperit că 17.951 de noi diagnostice de cancer au fost atribuite bărbaților și 8.742 femeilor.

„În plus față de expunerile cancerigene cunoscute, analizele noastre indică sex și, ca factori biologici corolari, legați de sex, ca fiind majori Determinanții incidenței cancerului în Statele Unite ”, concluzionează studiul.

„ Înțelegerea mecanismelor biologice legate de sex care duc la predominanța masculină a cancerului pe siturile anatomice comune ar putea avea implicații importante pentru etiologie și prevenire, ”Autorii scriu.

Studiul apare în revista Cancer.

Cancer la bărbați vs femele

Singurele tipuri de cancer diagnosticate mai rar la bărbați decât Femelele au fost vezica biliară și cancerul tiroidian.

Diferența mai mare a fost pentru adenocarcinomul esofagian, pentru care bărbații aveau 10,80 ori mai multe șanse să primească un diagnostic.

Cancers Bărbații aveau mai multe șanse să obțină mai mult au fost:

  • Cancerul vezicii urinare – de 3,3 ori mai probabil
  • cancer cardiac gastric – de 3,49 ori mai mult ca Ly
  • Cancer laringian – de 3,53 ori mai probabil.

Autorii studiului scriu că factorii comportamentali și de stil de viață au reprezentat o proporție „semnificativă statistic (non -zero) din Excesul masculin observat pentru adenocarcinomul esofagian și cancerele ficatului, alte tracturi biliare, vezică, piele, colon, rect și plămâni. ”

Cu toate acestea, acesta a fost în multe cazuri„ doar o proporție modestă ”și„ [T] Impactul factorilor de risc a variat de la 11% pentru adenocarcinomul esofagian la 50% pentru cancerul pulmonar. ”

„ Avantajul de protecție ”al cromozomului X

„ Un alt lucru diferit Modul de a -l privi ”, a spus dr. Jackson,„ este că femeile pot avea un avantaj de protecție. Un mecanism prin care femelele pot avea un avantaj imun este faptul că estrogenul poate influența căile de semnalizare imunitară. ”

„ În plus ”, a spus ea,„ cromozomul X conține mai multe gene supresoare tumorale, iar femelele pot avea niveluri de expresie mai ridicate Pentru că au două XS în loc de cel pe care îl au bărbații. În acest moment, nu prea înțelegem aceste mecanisme. ”

DR. Andrew Lane, de la Dana-Farber Cancer Institute, care a colaborat cu The Broad Institute și MIT de la Harvard, a contribuit la descoperirea rolului potențial al acestor cromozomi X în ratele mai mari de cancer la bărbați.

DR. Lane, care nu a fost implicată în noul studiu, a declarat pentru MNT:

„Am studiat [mai mult de] 4.000 de cancer de 21 de tipuri în ATLA -urile genomului cancerului pentru a întreba dacă vreun gene are o prejudecată sexuală în mutația lor model. Doar șase gene au avut o prejudecată masculină, adică mai multe tipuri de cancer masculin decât cancerele de sex feminin au avut o mutație într -o genă dată și toate erau gene care trăiesc pe cromozomul X. Mai mult decât atât, toate au fost gene care scapă de inactivare x. ”

DR. Lane a explicat x inactivarea X: „În celulele feminine, o X este inactivată, astfel încât pentru majoritatea genelor, atât celulele masculine, cât și cele feminine au o singură copie activă a cromozomului X. Dar aceste „gene de evadare” au două copii active în celulele feminine. Se dovedește că sunt îmbogățite pentru că sunt gene supresoare tumorale care se protejează de cancer. ”

„ Deci, cu alte cuvinte, celulele feminine au o protecție relativă în comparație cu celulele masculine, deoarece au două copii ale acestor gene de protecție, în timp ce bărbații au doar unul ”, a spus el.

„ Am numit aceste gene „ieșiri” sau „Evadarea genelor de inactivare a tumorii” de inactivare. Continuăm ”, a adăugat Dr. Lane,„ pentru a căuta alte gene de ieșiri care pot fi specifice subtipurilor de cancer care nu au fost încă studiate. ”

„ De exemplu, la începutul acestui an, am raportat că am raportat că am raportat că Descoperirea unei gene asociate cu o leucemie rară numită BPDCN care afectează bărbații de patru ori mai frecvent decât femelele. Toate mutațiile din această genă, numită ZRSR2, au fost la bărbați cu BPDCN. Acest lucru sugerează că o mare parte a riscului masculin crescut de BPDCN este asociat cu această genă. ”

Înțelegerea mai bună a dezechilibrului

DR. Lane a specificat în continuare că:

„Primul pas este să găsim toate motivele prejudecăților sexuale în cancer și apoi putem începe să le abordăm. Unele dintre acestea se datorează geneticii ca mai sus, dar există, desigur, diferențe de hormoni precum estrogenul și testosteronul, diferențele de activitate a sistemului imunitar la bărbați și femei și alți factori care ar putea influența aceste diferențe. ”

„Ce ar fi de ajutor este dacă studiile clinice ale noilor medicamente pentru cancer, asigurați -vă că includeți suficienți bărbați și femei pentru a ști dacă există o diferență în eficacitatea medicamentului prin sex. Dacă continuăm să găsim gene de cancer părtinitoare de sex și eficacitate diferită a medicamentului, într-o zi am putea folosi aceste informații pentru a dezvolta tratamente care sunt mai precis adaptate bărbaților sau femeilor ”, ne-a spus el.

idealica compozitie în timp ce face ca acesta să fie Sens în general pentru ca bărbații să rămână deosebit de vigilenți pentru semnele de cancer, dr. Jackson sugerează că „[m] are un stil de viață sănătos și în urma orientărilor de screening al cancerului rămân mijloace importante de prevenire a cancerului atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Indivizii ar trebui să discute cu medicii lor ce pot face pentru a -și îmbunătăți și/sau a -și menține sănătatea. ”

  • Sănătatea bărbaților
  • Cancer/Oncologie

Tags :Commentaire